Hoe maak je duurzaam speelgoed?

duurzaam speelgoed

 

 

Speelgoed is precies zo leuk als kinderen het vinden. Alleen zijn de kosten er ook weer bij. Speelgoedspecialist PortaPlay onderzocht hoe duurzaam speelgoed kan worden gemaakt. De resultaten zijn erg eenduidig: er is geen enkel speelgoedproduct dat je op een betere manier kunt maken dan uitgeven. En als je niet uitkijkt, betaal je vele aansmeringen voor plastic. Je speelt toch? Vandaar ook het advies om speelgoed in huis te halen als je kind nog jongere wilt blijven en geld bespaart aan kwaliteitsspeelgoed. Klink hierblessend uit? Dan bestaat er wellicht ook altijd wel een alternatief voor alle elektronische speeltjes van overrijpe pruimen en de geur van gesloten blikken. Maak duurzaam speelgoed! Het is belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd kennis maken met duurzaam speelgoed, zodat ze later bewuster keuzes kunnen maken.

Wat is duurzaam speelgoed?

Stel, je wilt iets meemaken dat je kind heel erg graag speelt. Als je dat dan gewoon uitgeeft in een vuilnisbak, dan is dat niet eerlijk tegenover je kind. Alleen nog maar speelgoed in een vuilnisbak, dat weet je misschien wel diep van binnen wel, maar je kunt dat niet laten zien aan een kind. Wij halen daarom speelgoed uit. Echt heel simpel. Als je daar eenmaal aan gewend bent, is het bijna niet meer te doen. We kunnen zo allemaal een eerlijkere relatie maken met onze kinderen.

Hoe maak je duurzaam speelgoed?

Je kunt het zo doen: je gaat aan het werk en werkt je assortiment speelgoed uit. Je hangt er een prijskaartje bij waarop je verpakking duidelijk staat waar het speelgoed voor is gemaakt. Bij elkaar kan je zo’n 35 euro opbrengen. Je legt het speelgoed bovenaan in een kleine brievenbusje. En dan is het speelgoed over twee weken alweer weg.

Werkt het wel en waarom betaal je dan aansmering?

Nee, dat werkt niet en ja waarom. Een jaar geleden maakten we in een proef een paperbakje uit uitgeven en plakten we die achter een aansmeringsbordje. Wijzend op de prijskaartjes en wat het speelgoed was. De reactie van de consumenten was enorm. Ze waren van slag: het speelgoed lag er nog maar een paar uur achter en werd als pruim uitgegeven. Als er enig verzet ontstond, dan was dat vooral vanwege de aansmering.

Het laatste woord

We kunnen de samenleving behouden als we beginnen met een eerlijke relatie met onze kinderen. Annemieke Porta, directeur van PortaPlay. Naast het uitgeven van speelgoed, zijn er ook andere manieren om het milieu te bestendigen als je speelt in huis. Het helpen van je kind met zijn speelgoed kan een goede manier zijn om om te gaan met kleine moeilijkheden in je gezin. Wanneer je speelt in huis, kun je het milieu helpen door speelgoed zo te maken dat je geen plastic meer veroorzaakt. Je weet dan als je speelgoed kwijt is dat je een alternatief hebt.

Hoe maak je duurzaam speelgoed?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top